Posted on: May 19, 2021 Posted by: Sebastian Ring Comments: 0

På våren börjar allt växa igen i din trädgård. Tyvärr lyfter ogräs också upp huvudet. Med dessa gröna tips vet du vad du kan göra mot ogräs i din trädgård.

Ogräs mellan plattorna
Speciellt mellan kakel kan det snabbt bli grönt. Att kraftigt sopa dina terrassplattor med en kvast varje vecka förhindrar ogräs från att växa. Tips 2 gäller mossa som växer främst på skuggiga platser. Mossa är lätt att sopa bort med en kvast. Klöver mellan brickor är också ett känt problem. Naturligtvis kan du dra ut ogräset. Det är lättare att täcka ogräsytorna med kokande vatten. Växterna kommer att dö. Upprepa hälla kokande vatten några gånger för bästa resultat.

Envisa växter
Vissa växter expanderar så snabbt att de växer över gränserna. Markjord är en sådan växt som huvudsakligen invaderar trädgården på skuggiga platser. Undrar hur besvärande du hittar närvaron av denna växt. Du kanske kan tolerera denna inte så iögonfallande växt i skugghörn och placera högre skuggälskande buskar och större växter däremellan.

Hur bekämpar du markäldste? Vad du inte ska göra är att dra ut växten. Det sprider sig genom rötterna. När de dras ut, skapar rötterna som finns kvar i marken mer grönska. Det är bäst att klippa av de gröna delarna av växten varje vecka. Växten försvagas sedan och försvinner från din trädgård. Men var vaken, för varje år kommer det att göras ett nytt försök att erövra din trädgård!

Vad ska jag göra med hästsvans? Hästsvans eller hästsvans är ett ogräs som växer på dålig mark, kvarvarande kanter och i röriga hörn. Växten är giftig, så andra växter gillar inte att växa där, så ett rörigt hörn kan ta över grönsaksgården om du har den liggande dov ett tag. Hästsvans är inte lätt att slåss med gift eller med klippning eller dragning. Men det är inte nödvändigt. Horsetail tycker inte om gödslad jord av god kvalitet. Genom att förbättra din jord med kompost, mulch och gödsel försvinner hästsvansen på egen hand. Speciellt ett tjockt lager kompost gör underverk. Efter några veckor kan du gräva upp jorden och din grönsaks trädgård är fri från hästsvans.

fräken
Tips mot ogräs
Många ogräsmedel dödar inte bara växter utan också insekter och daggmaskar. Det är för dåligt. Det är bäst att hålla ogräs under kontroll. Hur gränsen varje vecka. Är det för mycket arbete? Strö sedan mulch eller annat organiskt material mellan växterna i din kant. Såsom kakaoskal eller flis. Lägg din terrass tätt och använd antirotduk på platser där du inte vill att växter ska växa. Sopa din uteplats varje vecka så att små växter inte har en chans att växa.

Om du vill bekämpa ogräs, köp en produkt som är säker och kan köpas i en trädgårdshandel. Vinäger och salt dödar ogräs, men roten lever vanligtvis och gro. Vinäger är också skadligt för annat liv i jorden.

Kvasten är din bästa vän mot ogräs

Leave a Comment